Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Rozstrzygnięte]Irc Channel

Ratunku

IRC  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za ?eby powsta? kana? IRC naszego forum?

• Tak, dobry pomys?
    • Nie, nie podoba mi si? ten pomys?
    • Nie mam zdania na ten temat
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pff, proponuję zrobić "nasz" własny IRC channel na Quakenecie, gry takie jak soldat, cs, cod mają już swoje kanały i cała społeczność graczy spotyka się tam i rozmawia o grze, o haxach, wymienia się informacjami. Trochę się znam na tym i mogłabym założyć taki kanał i napisać tutorial na forum jak to wszystko pięknie uruchomić. Oczywiście nasi kochani Administratorzy i GMy dostali by admina na kanale ode mnie. Na kanale można ustawić spamboty, które reklamują nasze forum na innych kanałach ( wg. mnie nie jest to konieczne ), można też wrzucić komendy typu " !news " i wtedy wyskakują na kanale pięknie kolorowane newsy. Głównym atutem kanału jest to, że można ustawić kolorowy topic w którym można zapisać wszystko co się tylko zechce. Myślę, że ten pomysł wypali, będziemy mogli się wtedy wszyscy zżyć ze sobą.

IRC - To jest komunikator, można rozmawiać na nim publicznie ( na kanałach ) i prywatnie ( tak jak na gg czy skype ) pozdrawiam.

PS. Komunikator nie jest trudny w obsłudze, oraz jest międzynarodowy.

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

Skoro zajmuję się sprawami medialnymi to jestem na tak. Wiem, że było już kiedyś IRC na forum, lecz upadło. Jest to kwestia dopilnowania, więc według mnie to dobry pomysł, by znów to powstało. Spamboty chyba sobie jednak darujemy, lecz newsy to ciekawa sprawa oraz IRC nie musiłby służyć tylko do gier, lecz również szybkiego kontaktu z administracją ;)

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

Dokładnie jestem tego samego zdania, będzie można również stworzyć prywatny channel do administracji z hasłem i tylko ze wstępem na tzw zaproszenie przez operatora kanału. Kanał wykonamy na Quakenecie, jest to wg. mnie najlepszy kanał, najwięcej ludzi tego używa jeśli chodzi o gry. metin2.pl ma swój kanał na jakimś innym serverze ale wszyscy wchodza na niego przez www co dla mnie jest bez sensu. Nie można mieć wtedy swojego autha.

Kanałem i tutorialem mogę zająć się ja.

02402750183503470554.png

Opublikowano

To tylko pisemny czat, czy można również głosowo rozmawiać?

Tak czy inaczej poczekajmy jeszcze na opinię innych i dodaj ankietę.

Don't feed trolls ;]

Opublikowano

To tylko pisemny czat, czy można również głosowo rozmawiać?

Tak czy inaczej poczekajmy jeszcze na opinię innych i dodaj ankietę.

mIRC - tekstowy. Nie ma problemu z postawieniem kanału, ale z ludźmi.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

MPC kwitnie aktywnością forumowiczów. Myślę, że z 50 osób się znajdzie na wstępie.

@EDIT

ilu użytkowników liczy nasze forum?

@EDIT

ankieta dodana

02402750183503470554.png

Opublikowano

MPC kwitnie aktywnością forumowiczów. Myślę, że z 50 osób się znajdzie na wstępie.

Pewnie, za każdym razem na początku siedziało max. 6 osób. Wraz z biegiem czasu, gdy wchodziłeś nikogo nie było.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Na kanał możemy zapraszać nie tylko forumowiczów. Znam parę osób z soldata, które potrzymają nam kanał na początku. #metin2 channel, którego odpala się na przeglądarce ma 80 userów prawie ciągle.

02402750183503470554.png

Opublikowano

Jeżeli chodzi tutaj o IRC to na wstępie mógłbym też pomóc rozwijać owy kanał.

Dobrze znam się na obsłudze IRC, oraz podstawie jego używania.

Opublikowano
#metin2 channel,

i wszystko jasne?

Zrozum Ratunku,że to już było x razy i za każdym razem upadało...liczne TSy,IRCe,Chaty nawet shoutbox,WSZYSTKO upadło.

Dlaczego teraz nie będzie inaczej?

Ponieważ przez tydzień-dwa będzie wchodzić 50-100 osób,a potem zapomną o istnieniu takowego IRCa i znowu tylko stracimy nasz czas.

Jestem na nie,bo po co robić to samo po raz kolejny?

Opublikowano

Nie ma sensu.. jak ktoś chce porozmawiać na jakiś temat, to ma Pogaduszki

Poza tym tak jak napisał @up użytkownicy po kilku tygodniach się z tamtąd zmyją

Póki co każdy chce być administratorem, do samego użytkowania chętnych nie ma :D

Opublikowano

@Wojtasek, czy Ty na prawdę masz IQ poniżej 50 ? Nie chcę Cię obrażać, ale skoro metin2 może mieć channel to my też. Zobacz sobie ile userów ma #soldat.match albo #cod4.wars. Myślę, że setkę powinniśmy mieć bez trudu. Daruj sobie komentarz i wszystko jasne, bo nic do rozmowy nie wniosłeś tylko podniosło mi się ciśnienie.

02402750183503470554.png

Opublikowano

@Wojtasek, czy Ty na prawdę masz IQ poniżej 50 ? Nie chcę Cię obrażać, ale skoro metin2 może mieć channel to my też. Zobacz sobie ile userów ma #soldat.match albo #cod4.wars. Myślę, że setkę powinniśmy mieć bez trudu. Daruj sobie komentarz i wszystko jasne, bo nic do rozmowy nie wniosłeś tylko podniosło mi się ciśnienie.

Wiesz ile było takich inicjatyw? Wiesz, że każda upadła po kilku dniach? Wiesz, że to nie ma sensu?

Km5iG.png

Opublikowano
Myślę, że setkę powinniśmy mieć bez trudu.

Nie myśl.Zaczynasz flejma ? Bo nudno.

Daruj sobie komentarz

Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami

i wszystko jasne, bo nic do rozmowy nie wniosłeś

Kurwa mówię ci jak chłop krowie na rowie jaka jest sytuacja i nic z tego nie wyciągnąłeś?

Japierdolefejspalmwyjdź.

tylko podniosło mi się ciśnienie.

chcesz wiedzieć gdzie mam twoje ciśnienie?

@Mateq

+1

Ale i tak nic nie wniosłeś do rozmowy !!

I w ogóle jesteś zły.

Opublikowano

Chciałam tylko dobrze dla tego forum, i jeśli wszystkie pomysły są tak traktowane przez userów (nie chodzi mi o zdanie "tak", "nie") to więcej na moją pomoc i zaangażowanie w coś nie liczcie.

Pozdrawiam Iza.

02402750183503470554.png

Opublikowano

Nie trafiłaś z pomysłem, a teraz udajesz wielce obrażoną? Idź już.

Km5iG.png

Opublikowano

"Kurwa mówię ci jak chłop krowie na rowie jaka jest sytuacja i nic z tego nie wyciągnąłeś?

Japierdolefejspalmwyjdź." albo "chcesz wiedzieć gdzie mam twoje ciśnienie?" o to mi chodzi, a nie o to, że pomysł nie wypali.

02402750183503470554.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...